Gewonde bij woningbrand op de S. Hoogewerffstraat in Hilversum

0
884

Hilversum – Maandagavond 4 december is een man ernstig gewond geraakt bij een woningbrand op de S. Hoogewerffstraat in Hilversum, voor het slachtoffer kwam ook een traumahelikopter ter plaatse.

Omstreeks 20:25 uur ontstond in een woning aan de S. Hoogewerffstraat in Hilversum door kluswerkzaamheden een brand, hierop werd direct via 112 alarm geslagen.

Omdat er ten tijde van de 112 melding nog niet bekend was of iedereen uit de woning al in veiligheid was schaalde de brandweer direct op naar het sein “Middel Brand”, hierop werden uit voorhand al extra wagens ter plaatse gevraagd. Ook werden er meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse gestuurd.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek een man ernstige brandwonden te hebben opgelopen door de brand, de rest van het gezin bestaande uit een moeder en 2 kinderen kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

De traumahelikopter was op een veld aan de Kamerlingh Onnesweg geland, de arts van de helikopter verleende bijstand aan het ambulancepersoneel. Het mannelijke slachtoffer is uiteindelijk met brandwonden aan het lichaam met spoed per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. De rest van het gezin is erg geschrokken, maar uiteindelijk bleken zowel de 2 kinderen als de moeder niet gewond.

Hoe de brand bij de werkzaamheden ontstaan is, is nog niet bekend. Stichting Salvage helpt de gedupeerden bij de verdere afhandeling van de schade.

( Foto’s Lorenzo Derksen, Intervisual Studio )