Woningen ontruimd na forse gaslekkage in de Olivier van Noortstraat

0
487

Hilversum – In de Olivier van Noortstraat in Hilversum is maandagochtend 20 november een gaslek ontstaan. De brandweer en politie kwamen hiervoor met veel eenheden ter plaatse.

Omstreeks 10:05 uur kwam er vanuit de Olivier van Noortstraat in Hilversum een melding binnen van een gaslekkage, hierop kwamen de tankautospuit van Brandweer Hilversum en de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) vanuit Loosdrecht met spoed ter plaatse.

Na een kort onderzoek bleek in de straat een gaslek ontstaan te zijn in de leiding nadat er werkzaamheden aan het riool verricht werden. De brandweer sprak van een fors lek en schaalde hierop op naar het sein “GRIP-1” en “Middel Hulpverlening”. Hierop kwamen veel hulpdiensten extra ter plaatse.

Door de hulpdiensten werden er ongeveer 30 woningen rondom het gaslek ontruimd, aanwezige bewoners werden elders opgevangen. De brandweer verrichtte direct in en bij diverse woningen en in de riolering metingen of er al gas binnengedrongen was. De brandweer is inmiddels samen met netbeheerder Liander bezig om het lek dat bij werkzaamheden is ontstaan te dichten.

Update 11:45 uur : Lek is inmiddels gedicht, bewoners mogen onder begeleiding terug naar hun ontruimde woningen.