Taakstraf en 4 jaar cel voor dodelijke straatrace door Loosdrecht

0
1384

Loosdrecht –  Loosdrechter Walter van W is vrijdag 17 november in de rechtbank veroordeeld tot 4 jaar cel en 5 jaar rijontzegging voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval tijdens een straatrace met zijn zoon door Loosdrecht, de 19 jarige Fleur kwam hierbij om het leven toen ze nietsvermoedend met haar auto de weg opdraaide. Zoon Casper van W kreeg een taakstraf van 100 uur en 1 jaar rijontzegging.

Op 17 maart 2016 hielden Walter van W  in zijn Porsche en zijn zoon Casper van W in een Mini Cooper een straatrace door Loosdrecht, welke gepaard ging met absurd hoge snelheden waarbij zelfs  na groot onderzoek en reconstructiewerk de 167 km/u gehaald bleek te zijn waar 50 is toegestaan. Op de Nieuw-Loosdrechtsedijk ging het mis. Een 19 jarige automobiliste, Fleur van Balkestein draaide vanaf een caravanpark nietsvermoedend de weg op, en werd aangereden door Walter van W in zijn Porsche die als een raket voorbij kwam vliegen. Het 19 jarige slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed later aan haar verwondingen.

Al snel hield de politie Walter van W en zijn zoon Casper van W aan als verdachten. Uit zowel camerabeelden, sporenonderzoek, reconstructiewerk    en getuigenverklaringen bleek dat Walter en zijn zoon een straatrace hielden ten tijden van het dodelijke ongeval. Ook bleek de bestuurder van de Porsche gedronken te hebben.

Deze vrijdagmiddag 17 november deed de rechtbank uitspraak in de zaak. Walter van W werd veroordeeld voor schuld door roekeloosheid, en kreeg 4 jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van 5 jaar. Zijn zoon Casper van W werd vrijgesproken van dood door schuld en kreeg een taakstraf van 100 uur opgelegd, ook is hij zijn rijbewijs voor 1 jaar kwijt.

Beide verdachten waren vandaag niet aanwezig bij de uitspraak in de rechtszaal. De rechter neemt het vooral Walter van W erg kwalijk dat hij nooit spijt heeft betuigd voor het dodelijke ongeval, en dit inmiddels al de 5e keer was dat hij was gepakt voor rijden onder invloed van alcohol. Ook moet Walter van W 6400 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden. De verdachten kunnen nog in hoger beroep gaan.