Moeder en kind naar ziekenhuis na flinke klapper op de Bovenmaatweg

0
711

Huizen – Dinsdagmiddag 14 november heeft er op de Bovenmaatweg in Huizen een flink ongeval tussen 2 auto’s plaatsgevonden. Een moeder en haar kind moesten met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

Omstreeks 17:40 uur ging het mis op de Bovenmaatweg in Huizen, 2 auto’s kwamen voor het zebrapad bij de Monnickskamp in botsing met elkaar. Omstanders belden direct 112, en zodoende kwamen er meerdere politie eenheden en een ambulance ter plaatse. Voordat de hulpdiensten ter plaatse waren hebben enkele behulpzame omstanders het verkeer geregeld, de gehele weg was namelijk inmiddels vastgelopen door de geblokkeerde rijbaan.

Een moeder en haar kind uit de achterste auto zijn ter plaatse door het ambulance personeel bekeken, en er werd besloten om de 2 per ambulance naar het ziekenhuis over te brengen voor een verdere controle. De bestuurster uit de voorste auto kwam met de schrik vrij.

De politie heeft kort onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval, zowel de getuigen als de bestuursters verklaarden dat de achterste auto vermoedelijk te laat had gezien dat de andere auto voor het zebrapad moest remmen. De kruising is onlangs vernieuwd, en er zijn al klachten over onoverzichtelijkheid. Bergnet heeft zorg gedragen voor de berging van de voertuigen.