Bedrijfsbus volledig uitgebrand op de Bovenmaatweg

0
724

Huizen –  Zondagochtend 12 november is in alle vroegte een bedrijfsbus volledig uitgebrand op de Bovenmaatweg in Huizen.

Omstreeks 05:45 uur hoorden omwonenden aan de Bovenmaatweg enkele knallen, op de kruising met de Rijnland bleek een bedrijfsbus in brand te staan en werd via 112 alarm geslagen. Hierop kwamen de tankautospuit van het Huizer brandweerkorps, de SIV (Snelle Inzetbaar Voertuig) alsmede enkele politie eenheden ter plaatse.

Bij aankomst van de brandweer bleek de bus helaas al niet meer te redden, wel wist de brandweer overslag naar de coniferenhaag en de woningen te voorkomen. De bedrijfsbus moet als verloren worden beschouwd.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand, brandstichting wordt niet uitgesloten aangezien de gemeente Huizen in het verleden al geteisterd is door de vele nachtelijke autobranden.