Fietser gewond na aanrijding met bestelbus op het Plein 2000

0
671

Huizen – Maandagochtend 6 november is een fietser gewond geraakt bij een ongeval op het Plein 2000 in Huizen, de man werd op zijn fiets door een bestelbus geschept.

Omstreeks 09:20 uur ging het mis op de rotonde Eemlandweg / Plein 2000 in Huizen. Een bestelbus die de rotonde wilde afdraaien zag een overstekende fietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De fietser klapte hard tegen de voorruit, en kwam vervolgens met een harde smak op de weg. Hierop werden direct een ambulance, een Officier Van Dienst Geneeskunde (OVDG) en de politie met spoed ter plaatse gestuurd.

Brandweerpersoneel dat in de brandweerkazerne tegenover de rotonde aan het werk was hadden de klap ook gehoord, en hebben in afwachting van de andere hulpdiensten direct 1e hulp verleend aan het slachtoffer.

Het slachtoffer is uiteindelijk op een wervelplank gestabiliseerd en is na korte behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hilversum.

De VOA ( Verkeers Ongevallen Analyse) heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan en alles met foto’s in kaart gebracht. Vermoedelijk speelde de verblindende zon die de bestelbus bestuurder tegen zich in had eenĀ  rol in de oorzaak van het ongeval. De weg was enige tijd afgesloten.