Zwembad de Lieberg ontruimd na brand in ventilatiekanaal

0
821

Hilversum – Vrijdagavond 3 november is het zwembad de Lieberg aan de Jan van der Heijdenstraat in Hilversum enige tijd ontruimd geweest nadat er brand ontstaan was.

Omstreeks 20:55 uur ontdekten personeel en sporters in het complex van zwembad de Lieberg een brandlucht en plotselinge rookontwikkeling binnen, ze sloegen direct via 112 alarm. Hulpdiensten kwamen hierop massaal ter plaatse.

De brandweer die snel ter plaatse was omdat de kazerne vlakbij zit constateerde dat er zowel in het café gedeelte als in het complex deel van het zwembad zelf sprake was van rookontwikkeling, hierop werd samen met de BHV direct het gehele zwembadcomplex en het café ontruimd. Al snel stond de gehele straat gevuld met ontruimde bezoekers, de politie sloot de weg in beide richtingen af.

De rookontwikkeling kwam uit het ventilatiekanaal in het pand, na onderzoek werd er een verstopping van bladeren in het ventilatiekanaal aantroffen. De verstopping had door een nog onbekende oorzaak vlam gevat en zo was de rookontwikkeling zeer snel door het gehele pand verspreid. Na enkele sloopwerkzaamheden en het verwijderen van smeulend isolatiemateriaal kon de brand geblust worden.

Rond 21:45 uur gaf de brandweer dan ook het sein “Brand Meester”,  hierop mochten alle bezoekers het sportcomplex weer betreden.