Overleden persoon en mogelijk explosief materiaal aangetroffen in woning op de Oosterengweg

0
920

Hilversum – Woensdag 1 november is er in een woning aan de Oosterengweg in Hilversum een overleden man aangetroffen.  Na het aantreffen hiervan bleek er mogelijk explosief materiaal in de woning aanwezig en werd de omgeving ontruimd.

Omstreeks 10:30 uur kwamen ambulance en politie in actie voor een melding van een medisch incident in een woning aan de Oosterengweg in Hilversum. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er een overleden man in de woning te liggen. De politie heeft hierop de woning als “Plaats Delict” afgezet en startte een onderzoek.

Na onderzoek bleek de persoon door suicide om het leven gekomen te zijn. In de woning werd echter ook mogelijk explosief materiaal aangetroffen. Hierop hebben de hulpdiensten rond 13:00 uur het sein “GRIP-1” afgekondigd en werd de omgeving van de woning ook ontruimd. In totaal werd de straat 50/100 meter rondom de woning afgesloten, en werden in totaal 8 omliggende woningen ontruimd. Ook de EOD ( Explosieven Opruimings Dienst) van Defensie kwam met spoed ter plaatse.

Het onderzoek is inmiddels al enkele uren gaande. De politie spreekt in ieder geval niet om loos alarm, of er dan ook daadwerkelijk explosieven liggen is nog niet bekend. Omstreeks 16:00 maakten de hulpdiensten melding van dat vanwege dit incident en verder onderzoek omstreeks 16:00 een grote afsluiting van de omgeving kwam, en de  Van Riebeeckweg en de Amaliatunnel ook afgesloten zouden worden. Inmiddels staat er vanaf de A27 al een lange file.

 

Update 17:15 uur : Oosterengweg #Hilversum : Onderzoek in de woning is klaar. Sein veilig gegeven. Ontruimde woningen allemaal weer toegankelijk zomenteen. Ook de afzettingen gaan weg. 

Er bleek geen explosief materiaal in de woning.