Veelpleger aangehouden voor poging auto-inbraak in Kortenhoef

0
918

Kortenhoef – Een buurtbewoner van de Zuiderhoek meldde maandagochtend 30 oktober vroeg een verdachte situatie. Een man  werd kort hierop aangehouden voor poging auto-inbraak.

 

Rond 05.10 uur zag een buurtbewoner aan de Zuiderhoek hoe een jongeman op een fiets interesse had voor auto’s in de straat. Hij probeerde of de deuren van auto’s open waren. De buurtbewoner sloeg hierop via 112 alarm en schakelde de politie in.

Toegesnelde agenten zagen de jongen lopen en hielden hem kort in de gaten. Onder de ogen van de agenten probeerde de jongen diverse auto’s open te maken. De politie kwam hierop in actie en greep de inbreker op heterdaad in de kraag.

Het bleek te gaan om ene bekende van de politie op het gebied van auto-inbraken. Hierop hielden zij de man, 28 jaar uit Hilversum, aan.

Melden helpt!
De politie is blij met de hulp van oplettende burgers. Belangrijk daarbij is dat bij verdachte situaties zo snel mogelijk de politie wordt gebeld. Op die manier kunnen agenten snel naar de locatie gestuurd worden. In dit geval kon daardoor wellicht voorkomen worden dat er ingebroken werd. Voor dit soort verdachte situaties belt u 112!