Gewelddadige overvallers sluiten bewoners in badkamer op

0
713

Huizen – In een woning aan de Groen van Prinstererlaan is ingebroken door twee mannen. Daarbij werden de twee bewoners overvallen en opgesloten in de badkamer.

 

Op donderdag 19 oktober werd de hoofdbewoonster omstreeks 07.15 uur in haar slaapkamer wakker gemaakt door twee mannen met bivakmutsen op die haar huis binnengedrongen waren. Vervolgens werd een vriendin van haar in een andere slaapkamer ook gewekt, waarna tegen beide vrouwen geweld werd gebruikt en ze werden opgesloten in de badkamer.

De twee verdachten doorzochten daarna de woning op waardevolle spullen. Volgens de vrouwen werden onder andere sieraden meegenomen. Een getuige zag de mannen omstreeks 07.30 uur wegfietsen in de richting van de Doctor Kuyperlaan. Beiden fietsten weg op een zwarte fiets.  De politie wil graag weten waar de twee inbrekers vervolgens naar toe zijn gefietst.

Signalement

Zowel de slachtoffers als een getuige hadden de twee inbrekers gezien. Zij gaven het volgende signalement van de twee mannen:

– Tussen de 20 jaar en 30 jaar oud;

– Ongeveer 1.80 m lang;

– In het zwart gekleed;

– Droegen een bivakmuts en handschoenen;

– Spraken Nederlands met een buitenlands accent;

– Beide mannen hadden een koevoet bij zich.

Getuigen gezocht

De politie vraagt getuigen of mensen die meer weten over deze zaak contact op te nemen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.