Klein gaslek na werkzaamheden in een voortuin op de Hooiweg

0
501

Huizen – Zaterdagochtend 30 september moesten de hulpdiensten in actie komen voor een gaslekkage melding op de Hooiweg in Huizen.

Zaterdagochtend waren er mensen in een voortuin van een woning aan de Hooiweg in Huizen bezig met werkzaamheden, toen het omstreeks 11:50 uur bij het graven van een gat mis ging en er perrongeluk een gasleiding werd geraakt. Er werd direct via 112 alarm geslagen, de meldkamer stuurde een politie eenheid en de tankautospuit van het Huizer brandweerkorps, alsmede de SIV (Snel Inzetbaar Voertuig) vanuit Bussum ter plaatse.

Ter plaatse konden hulpdiensten inderdaad vaststellen dat het om een kleine gaslekkage vanuit een beschadigde leiding in het gat bleek te gaan. De brandweer heeft het lek provisorisch gedicht, de netbeheerder Liander zal zorgen voor de verdere reparatie van het lek.

Er hoefden geen woningen ontruimd te worden.