Wasdroger vat vlam in woning op het Naarderhop

0
630

Huizen –  Vrijdagmiddag 22 september heeft een woning aan het Naarderhop in Huizen schade opgelopen nadat een wasdroger vlam had gevat.

Omstreeks 17:30 uur ontdekten bewoners van een woning aan het Naarderhop in Huizen een brand op de zolderverdieping van hun woning, ze sloegen direct via 112 alarm. Hierop werden een politie eenheid, de hoogwerker en de tankautospuit van het Huizer brandweerkorps, en de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) uit Bussum met spoed ter plaatse gestuurd.

Een politieagent die al enkele minuten na de 112 melding ter plaatse was is met een brandblusser uit zijn dienstvoertuig de woning ingegaan, en heeft hier nadat de bewoners veilig waren met zijn brandblusser een 1e bluspoging gedaan op de zolderetage. Op de zolder bleek een wasdroger in de brand te staan, de bluspoging van de agent was succesvol en hij wist een groot deel van de brand te blussen.

De brandweer heeft met een binnenaanval de brand definitief uitgemaakt. Nadat de uitgebrande wasdroger naar buiten was getild heeft de brandweer de woning geventileerd. Stichting Salvage zal de bewoners helpen met de afwikkeling van de schade.