Ravage op de Bovenmaatweg nadat auto uit de bocht vliegt

0
962

Huizen – Een automobilist is maandagmiddag 11 september met zijn voertuig uit de bocht gevlogen op de Bovenmaatweg in Huizen, de klapper zorgde voor een enorme ravage op de weg.

Omstreeks 16:05 uur reed een automobilist met zijn voertuig vanaf het Kruispunt bij de Shell de Bovenmaatweg richting de Oostermeent op. Door een nog onbekende oorzaak verloor de automobilist de macht over het stuur, in een poging zijn auto te corrigeren kwam de auto in een slip terecht en knalde tegen een boom in de middenberm. Door de klap knapte de boom om en belandde midden over de weg.

Direct werden een ambulance en een politie eenheid met spoed ter plaatse gestuurd. Het ongeval zorgde inmiddels al voor een flinke opstopping in het verkeer, automobilisten probeerden via het fietspad en de berm alsnog door de afgesloten weg op hun bestemming te komen. Meerdere auto’s bleven met hun bodemplaat en/of uitlaat op de hoge stoeprand hangen.

Nadat de automobilist in de ter plaatse gekomen ambulance werd nagekeken bleek hij gelukkig niet gewond te zijn. De politie heeft de weg enige tijd afgesloten. De firma Bergnet heeft de auto onder de boom vandaan gehaald en heeft het voertuig afgesleept.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niks bekend. De gemeente zorgt voor de afvoer van de boom.