Flinke klapper tussen meerdere auto’s op de A1 bij Laren

0
928

Laren – Op de A1 bij Laren heeft donderdagavond 17 augustus een flink verkeersongeval plaatsgevonden, de weg was meer dan een uur volledig afgesloten in de richting van Amsterdam.

Omstreeks 21:30 uur kwam er een melding binnen van een verkeersongeval op de A1 bij Laren, dit gebeurde net voor de uitvoegstrook naar de afrit van Hilversum – Noord / Laren. Politie, ambulance en brandweer werden hierop met spoed ter plaatse gestuurd. Het brandweerkorps uit Laren met hun tankautospuit en de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) uit Bususm zijn hierbij ingezet geweest.

Ter plaatse bleek er een flinke ongeval met tenminste 3 voertuigen te hebben plaatsgevonden. Hierbij was 1 van de auto’s ook over de kop geslagen. Omdat alle rijbanen geblokkeerd waren werd de gehele snelweg in de richting van Amsterdam afgesloten, hierdoor ontstond een flinke file.

De bestuurder van de over de kop geslagen auto is door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. Verder raakte er gelukkig niemand gewond. Meerdere bestuurders verklaarden dat er boven 1 van de rijstroken een rood kruis aan stond, hierdoor gingen mensen remmen en van baan wisselen. Vermoedelijk draagt dit bij aan de oorzaak van het ongeval.

De VOA ( Verkeers Ongevallen Analisten) doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Nadat Bergnet de 3 voertuigen had afgevoerd en de rijbanen weer waren schoongemaakt kon de weg omstreeks 23:00 weer worden vrijgegeven. Inmiddels stond er al een lange file.