Gaslekkage na slaan van damwand op de Griend in Huizen

0
937

Huizen – Op het “wooneiland” de Griend in Huizen is dinsdagochtend 11 juli een gaslekkage bij werkzaamheden op straat ontstaan.

Bouwvakkers waren dinsdagochtend op de Griend bezig met werkzaamheden aan de straat. Bij het erin trillen van een nieuwe damwand ging het mis en werd omstreeks 11:45 uur een gasleiding doorboord. Direct werd via 112 alarm geslagen. Hierop kwamen meerdere politie eenheden, een tankautospuit van het Huizer brandweerkorps en de SIV (Snel Inzetbaar Voertuig) uit Bussum ter plaatse.

Ter plaatse bleke het om een fors gaslek te gaan, de damwand zat nog vast in de gasleiding. De brandweer besloot om veiligheidsredenen de damwand te laten zitten en een waterscherm aan te leggen om het gas neer te slaan in afwachting van de komst van Liander om de leiding af te sluiten.

De politie sloot het hele “wooneiland” af, bewoners moesten binnen blijven en bewoners die terug wilden naar hun Huizen en al buiten waren mogen de straat niet in. Omstreeks 12:30 uur was Liander ter plaatse en is begonnen aan het dichten van het lek.

De bouwvakkers verklaarden gisteren nog contact met Liander gehad te hebben en alle bouwtekeningen van het straatwerk en de leidingen ingezien te hebben, maar dat de situatie anders bleek te zijn dan op papier.