15 jarige inbreker in de kladden gegrepen door politiehond in Hilversum

0
571

Hilversum – Een 15 jarige jongen uit Hilversum kan zijn inbrekers carriere wel weer vergeten, hij werd zondag 9 juli in de vroege ochtend in zijn kladden gegrepen door een politiehond nadat hij had ingebroken in een woning aan het Stationsplein in Hilversum. De 15 jarige jongen moest door agenten naar het ziekenhuis gebracht worden omdat hij door de aanhouding met de politiehond meerdere verwondingen had opgelopen. 

 

Rond 01.25 uur kwam de melding van de inbraak waarbij twee jongens het pand zouden zijn ingegaan op het Stationsplein en met goederen  waren weggerend. Eén van hen rende via de Schapenkamp naar de fietstunnel. Via het station wist hij te ontkomen. Twee vrouwen op een fiets wezen een agent op de andere verdachte die ook de fietstunnel door liep. De agent riep de verdachte te stoppen, die het op een rennen zette. Een politiehond wist hem tegen te houden waarbij de verdachte, 15 jaar uit Hilversum, gebeten werd. Agenten brachten hem naar een ziekenhuis zodat hij aan zijn verwondingen geholpen kon worden. Daarna werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hij zit vast voor nader onderzoek.

De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.  In het bijzonder de twee vrouwen op de fiets bij de fietstunnel. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Hilversum via 0900-8844 of via onderstaand meldformulier.  Hier kunt u ook foto’s en/of filmpjes uploaden.