Achtervolging over het water om gestolen sloep uit Naarden

0
627

Naarden – Na een diefstal van een boot uit de haven van Naarden zijn maandagmorgen 19 juni vijf personen aangehouden. De diefstal werd ontdekt door de eigenaar zelf, toen die toevallig zijn hond aan het uitlaten was.

Kort na middernacht is een inwoner van Naarden zijn hond aan het uitlaten. Als hij een boot de haven uit hoort varen, herkent hij het geluid van zijn eigen buitenboordmotor. Hij gaat bij de steiger kijken en ziet hij een aantal mannen met zijn sloep wegvaren richting het Gooimeer.

Als de politie is gebeld, vaart de eigenaar met een andere boot achter de dieven aan. Als ze bij Oud Valkeveen stil komen te liggen, houdt hij ze in de gaten. Een politieagent komt met een boot van de buren naar de melder toe. Ook de grote politieboot van de Landelijke Eenheid werd ter plaatse gestuurd.

De politieagent  op de boot van de buren weet 3 verdachten die zich in een rietkraag verscholen hadden te lokaliseren. Een van de verdachten bedreigt de agent en moet met pepperspray onder controle worden gebracht. Door opgeroepen hondengeleiders worden in de omgeving later nog twee verdachten aangehouden. Bij de zoekactie werd ook een politiehelikopter ingezet.

De verdachten zijn vier mannen en een vrouw. Ze komen uit Baarn en Hilversum en zijn 38 tot 61 jaar oud. Alle verdachten zitten nog vast.