Hulpdiensten in actie voor schoorsteenbrand op de Huizerweg

0
1049

Blaricum – Vrijdagavond 16 juni moesten de hulpdiensten in actie komen voor een woningbrand op de Huizerweg in het centrum van Blaricum.

Omstreeks 21:20 uur werden de bewoners van een woning aan de Huizerweg geconfronteerd met een schoorsteenbrand in hun woning. Omdat het hier om een groot pand met een rietenkap ging werden de hulpdiensten hiervoor massaal opgeroepen. De brandweer van Blaricum en Huizen kregen hierbij assistentie van een speciaal rietenkap-team.

Gelukkig bleef de brand beperkt tot de schoorsteen zelf. Hierop werd de hoogwerker van brandweer Huizen opgesteld en werd de schoorsteen vanuit het bakje van de ladderwagen geveegd met een ramoneur. Dit is een stalen raagbol aan een ketting welke van bovenaf door het schoorsteenkanaal heen en weer wordt gehaald. Hierdoor vallen de brandende deeltjes die aan de pijp vastgekleefd zitten naar beneden en kan de brandweer deze onderaan bij de schoorsteenmantel in een bak opvangen. De schoorsteenbrand bleek door een oud vogelnest te zijn veroorzaakt.

Er raakte niemand gewond bij de brand. De brand die tegenover ijssalon De Hoop was trok veel bekijks van mensen die een ijsje aan het halen waren, de politie sloot de straat af.