Groot alarm voor asbestverspreiding na brand in oud kassencomplex op de ‘s-Gravelandsevaartweg

0
567

Loosdrecht – Zondagmiddag 14 mei werd er groot alarm geslagen voor een brand in een grote schuur cq oud kassencomplex op de ‘s-Gravelandsevaartweg. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatsen. Er is asbest vrijgekomen.

 

Omstreeks 17:40 uur belden omwonenden van de  ‘s-Gravelandsevaartweg 112. Uit een grote schuur cq oud kassencomplex aldaar zagen zij grote zwarte rookwolken komen. Al tijdens het aanrijden naar de locatie van de brand schaalde de brandweer op naar het sein “Grote Brand”, om zo uit voorzorg snel voldoende mensen en materieel voor honden te hebben.

Ter plaatse bleek de locatie van de brand lastig bereikbaar en bleek de brand bij het oude gebouw van de Tomin groep te zijn een stuk verderop, de intensiteit van de brand bleek gelukkig achteraf enorm mee te vallen. De brandweer had de brand snel onder controle en schaalde af naar het sein “Middel Brand”.

Wel werden omwonenden door zowel Burgernet als de politie geattendeerd om vanwege de rook ramen en deuren enige tijd gesloten te houden. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

De politie laat weten dat bij de brand asbest zou vrijgekomen zijn. De brandweer heeft hiervoor extra voorzorgsmaatregelen genomen en heeft alle gebruikte bluspakken en speciale zakken afgevoerd voor reiniging. Over de omvang van de verspreiding van asbest is nog niks bekend, de hulpdiensten inspecteren momenteel de omgeving. De politie adviseert om niet naar buiten te gaan en ramen en deuren gesloten te houden.

 

Update 19:00 uur : Asbest beperkt tot alleen terrein zelf, ramen en deuren mogen weer open.