Groep jongeren trekt spoor van vernielde auto’s in Huizen

0
1021

Huizen – In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 mei zijn er in meerdere straten in Huizen auto’s en goederen vernield.

Omstreeks 03:00 uur trok een groep jongeren door de straten van het Ellertsveld, Hunsingo, in de richting van de Schieland en de Salland. Dit ging gepaard met luid geschreeuw. Helaas bleef het niet alleen bij geschreeuw. Op de Salland werd een fiets op de vooruit van een geparkeerde auto gegooid, hierbij verbrijzelde de gehele voorruit. Van een busje naast de auto werd de spiegel er afgetrapt.  Verderop op de Salland werden ook nog meerdere spiegels van auto’s getrapt en auto’s bekrast.

Op de hoek met de Salland / Waterland werden ze gestoord door een bewoner die met de auto thuis kwam, en sloegen ze op de vlucht in de richting van de Bijvanck. De politie die al door diverse wakker geworden bewoners gebeld was heeft nog gezocht in de omgeving.

Bij de Bijvanck werden enkele jongens aangetroffen op straat, van hun zijn de gegevens genoteerd. Hun eventuele betrokkenheid in de zaak wordt onderzocht. Het is niet de eerste keer dat deze wijk doelwit is van vernielingen. Enkele weken geleden gebeurde hetzelfde, en werden er ook hele bloembakken op auto’s gegooid. De politie heeft de zaak in onderzoek.