Twee woninginbrekers aangehouden na nachtelijke klopjacht in Huizen

0
339

Huizen – In de nacht van maandag op dinsdag 25 april heeft de politie na een klopjacht 2 woninginbrekers op heterdaad aangehouden, hierbij werd ook de politiehelikopter ingezet.

Omstreeks 03:50 uur kwam er via 112 alarm geslagen nadat buurtbewoners ontdekten dat er werd ingebroken bij een woning op de Bies. Direct werden er meerdere politie eenheden ter plaatse gestuurd die gelijk de hele wijk afgegrendeld hebben.

Gezien werd hoe 2 verdachten op de vlucht sloegen en zich ergens verstopten. Ondertussen was er een hondengeleider ter plaatse gekomen en was ook de politiehelikopter ingevlogen.

Met de warmtebeeldcamera van de politiehelikopter werden 2 verdachten gespot in de tuinen en bosjes van enkele achtertuinen aan de Mos. Hierop werden beide verdachten door  agenten en een hondengeleider en zijn diensthond aangehouden.

De verdachten bleken twee Huizers van 18 jaar te zijn, één van de verdachten was pas slechts enkele dagen op vrije voeten van enkele andere inbraken. Beide verdachten zitten vast.