Twee wietkwekerijen opgerold in Naarden en Bussum

0
1944

Naarden, Bussum – Woensdag 19 april heeft de politie twee wietkwekerijen ontmanteld.

Op de Zwaluwlaan in Bussum werden 117 wietplanten aangetroffen in een woning tijdens een politie inval. Bij de inval werd niemand in het pand aangetroffen.

In een woning aan de Chopinlaan in Naarden werden 502 planten gevonden , eveneens tijdens een politie inval. Ook hier is nog geen aanhouding verricht. De planten en inrichting van de wietkwekerijen zijn vernietigd. De politie heeft beide zaken in onderzoek.

De politie waarschuwt  verhuurders van panden om alert te zijn op wat er door hun huurders wordt gedaan in de woning. Ook vraagt de politie omwonenden bij de politie melding te doen bij een vermoeden van een wietkwekerij. Dat kan zijn op basis van de geur rond een pand, afgedekte ramen (vaak met condensvorming) en bezoek op opmerkelijke tijdstippen. Het houden van een wietkwekerij is niet alleen strafbaar, ook is het een belangrijke oorzaak van woningbranden door de vaak illegaal aangelegde stroomvoorziening en beveiliging.