Hulpdiensten in actie voor gaslek in voortuin aan de Middelgronden [+Video]

0
404

Huizen – Donderdagmiddag 13 april moesten de hulpdiensten in actie komen voor een flinke gaslekkage op de Middelgronden in Huizen, deze was tijdens werkzaamheden ontstaan.

Een bewoner van een woning aan de Middelgronden was donderdagmiddag in de voortuin van zijn buurvrouw bezig met het plaatsen van een nieuw tuinhek, toen het omstreeks 15:40 uur even anders dan gepland liep. Terwijl hij een nieuwe paal van het tuinhek de grond aan het inslaan was werd er een gasleiding geraakt. Direct werd alarm geslagen via 112, hierop kwamen meerdere politie eenheden, de tankautospuit van brandweer Huizen en de SIV (Snel Inzetbaar Voertuig) uit Bussum met spoed ter plaatse.

Tijdens het open graven van de tuin rondom de lekkage werd de spuitende gasleiding steeds harder hoorbaar, volgens eerste metingen van de brandweer bleek het om een flinke lekkage te gaan. De politie heeft hierop alle toeschouwers uit een deel van de straat ontruimd, en bewoners die uit hun werk kwamen mochten de straat niet meer in en niet naar hun Huizen. Ook hield de brandweer uit voorzorg de hoge druk blusslang gereed om indien nodig in te kunnen grijpen.

Na enig graafwerk wist de brandweer het lek uiteindelijk provisorisch te dichten met een stuk speciale tape. Na nieuwe metingen bleek dat het lek hiermee grotendeels gedicht was. Hierop werd de straat weer vrijgegeven en mochten bewoners terug naar hun Huizen.

Liander heeft de zaak overgenomen van de brandweer en zal zorgen voor een goede reparatie van de leiding.