Flinke rookwolken bij pittige heidebrand op de Bussumerheide

0
778

Bussum – Zondagmiddag 9 april moest het Bussumer brandweerkorps in actie komen voor een flinke heidebrand op de Bussumerheide nabij de Randweg.

Omstreeks 16:30 uur was er op de Bussumerheide een flinke heidebrand ontstaan. Hiervoor werden de tankautospuit en de heidebrand-unit tankwagen ingezet om de brand te bestrijden.

De brandweer had moeite om de brand op de heide te bereiken, de voertuigen moesten eerst door enkele afgesloten hekken en slagbomen heen. De brandweer wist door snel ingrijpen te voorkomen dat de gehele heide in vlammen zou op gaan. Uiteindelijk is ongeveer 100 bij 50 meter heide in de as gelegd. De enorme rookwolken die bij de brand vrijkwamen waren tot ver in de weide omgeving te ruiken en te zien.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Agenten controleerden wel 3 personen die bij de brand gezien waren, deze moesten hun tassen en zakken leeg halen en ook werden gegevens genoteerd. Volgens buurtbewoners was er eerst een harde knal te horen en waren er toen ineens overal grote vlammen te zien.