Brandweer in actie voor gaslek tijdens werkzaamheden op de Botterstraat

0
425

Huizen – Vrijdagochtend 7 april moesten de hulpdiensten in actie komen voor een melding van een gaslek op de Botterstraat in Huizen.

Bouwvakkers waren vrijdag bezig met werkzaamheden in de Botterstraat, welke momenteel grondig gerenoveerd wordt en dicht is voor verkeer. Tijdens werkzaamheden met een steenzaag / cirkelzaag in de voortuin van een woning werd omstreeks 11:40 uur per ongeluk een gasleiding geraakt. Hierop werd alarm geslagen via 112 en kwamen er een politie eenheid, de tankautospuit van het Huizer brandweerkorps en de SIV (Snel Inzetbaar Voertuig) uit Bussum met spoed ter plaatse.

De brandweer wist het lek samen met de bouwvakkers provisorisch te dichten, er hoefden geen woningen ontruimd te worden. Liander zal samen met de aannemer van de bouw zorgen voor verder herstel van de gasleiding bij de betreffende woning.