Brandweer van regio Utrecht en Gooi en Vechtstreek in actie voor brand in Vreeland

0
1398

Vreeland –  Zaterdagavond 25 maart zijn de hulpdiensten van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek en  Utrecht samen in actie gekomen voor een schoorsteenbrand op de Kleizuwe in Vreeland.

De tankautospuit van brandweer Nederhorst den Berg, de hoogwerker uit Hilversum en de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) uit Loosdrecht  werden samen met het brandweerkorps van Loenen aan de Vecht uit Utrecht voor de melding van de brand in de schoorsteen ter plaatse gestuurd.

Er bleek na een controle van de brandweer inderdaad een schoorsteenbrand gaande te zijn, hierop werd de hoogwerker opgesteld en werd de schoorsteen vanuit het bakje van de hoogwerker geveegd met een ramoneur. Dit is een stalen raagbol aan een ketting welke van bovenaf door het schoorsteenkanaal heen en weer wordt gehaald. Hierdoor vallen de brandende deeltjes die aan de pijp vastgekleefd zitten naar beneden en kan de brandweer deze onderaan bij de schoorsteenmantel in een bak opvangen. Ook heeft de brandweer nog enkele dakpannen verwijderd om enkele warmte bronnen die met de warmtebeeldcamera te zien waren te controleren.

Nadat de brand in de schoorsteen gedoofd was kon de brandweer na ongeveer een uur retour kazerne.