Kleine gaslekkage tijdens werkzaamheden in winkelcentrum Oostermeent

0
678

Huizen – Vrijdagavond 17 maart is er een kleine gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in een winkelpand in het winkelcentrum de Oostermeent in Huizen. De brandweer wist het lek te dichten.

Omstreeks 18:45 uur was een ondernemer in het winkelpand van de voormalige lampenzaak  aan de Oostermeent-Oost in Huizen bezig met verbouwingswerkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden met een boormachine is er een klein gat ontstaan in de gasleiding van het pand. De eigenaar schakelde hierop direct de hulpdiensten in. Hierop kwamen de politie, de tankautospuit van het Huizer brandweerkorps en de SIV (Snelle interventie Eenheid) uit Bussum ter plaatse.

Uit metingen bleek al snel dat het om slechts een kleine lekkage ging, de brandweer heeft tevens direct de gasleiding naar het winkelpand afgesloten. De bovengelegen woningen, en de kapperszaak één deur hoefden gelukkig niet ontruimd te worden. Wel heeft de brandweer samen met de bewoner van de woning direct boven het winkelpand voor de zekerheid zijn gasleiding gecontroleerd en metingen verricht.

De inzet trok enig bekijks van winkelende mensen.