Brandweer in actie voor schoorsteenbrand op de Slangenweg

0
480

Laren – Donderdagavond 16 maart moesten de hulpdiensten in actie komen voor een schoorsteenbrand op de Slangenweg in Laren.

Omstreeks 19:47 uur belden de bewoners van een woning aan de Slangenweg in Laren de brandweer, bij de woning was namelijk brand in het rookkanaal van de schoorsteen ontstaan.

De brandweer had enige moeite om de hoogwerker voor de woning opgesteld te krijgen, enkele bewoners uit de straat moesten hiervoor eerst hun geparkeerde auto’s weghalen zodat de hoogwerker de draai naar de oprit van de woning kon maken om zich aldaar op te stellen.

De brandweer heeft de schoorsteen vanuit de hoogwerker met de “Ramoneur” geveegd. Dit is een stalen bol aan een ketting die hoor het rookkanaal op en neer gehaald wordt, zo vallen de brandende deeltjes uit de pijp naar beneden in een opvang bak.