Bussumers (16+17 jaar) aangehouden na klopjacht met politiehelikopter

0
600

Naarden – Op dinsdagmiddag 21 februari kreeg de politie een melding over een verdachte situatie op de Paulus Potterlaan. In samenwerking met de inwoners en met ondersteuning van de politiehelikopter konden uiteindelijk twee verdachten worden aangehouden en werd een gestolen auto teruggevonden.

Rond 16.10 uur meldde een getuige drie verdachte personen te hebben gezien in de omgeving van de Paulus Potterlaan en de Jan Steenlaan in Naarden. De politie zet direct meerdere politie-eenheden in en vraagt ondersteuning van de politiehelikopter. Via een buurt Whatts App groep wordt vervolgens gemeld dat er richting de Jan ter Gouwweg een witte BMW met hoge snelheid wegrijdt.

Woninginbraak

De uitvalswegen van Naarden en Bussum worden door de politie gecontroleerd en één van de verdachte personen met het opgegeven signalement wordt getraceerd bij het station Bussum-Zuid, de verdachte werd hierop direct ingerekend. Een andere politie-eenheid trof de eerder genoemde BMW verlaten aan op een parkeerterrein aan de Struikheiweg. Bij onderzoek bleek dat de auto was gestolen bij een woninginbraak die eerder was gepleegd op de Tesselschadelaan.

Politie zet onderzoek voort

Aanvullend onderzoek door de politie leidde tot het bekend worden van de identiteit van een tweede verdachte. Hij is thuis aangehouden en ingesloten. De aangehouden verdachten zijn 2 Bussumers van 17 en 17 jaar oud. De politie doet verder onderzoek een mogelijke derde verdachte en hun betrokkenheid bij de woninginbraak en/of andere inbraken.