Veel rook bij uitslaande woningbrand op de Kruidenmeent

0
844

Hilversum – Zondagochtend 12 februari is er brand uitgebroken in een woning op de Kruidenmeent in Hilversum, de brandweer zette meerdere blusvoertuigen in.

Omstreeks 11:03 uur kwam er via 112 een melding binnen van een mogelijke brand in een woning op de Kruidenmeent in de Hilversumse-Meent. Hierop werden het blusvoertuig en de Snelle Interventie Eenheid van post Bussum met spoed ter plaatse gestuurd.

Ter plaatse werd de brandweer geconfronteerd met een forse rookontwikkeling die uit een woning kwam, hierop is opgeschaald naar het sein “Middel Brand” en kwamen er een extra blusvoertuig, een ladderwagen en een officier van dienst ter plaatse. De bewoners waren snel in veiligheid gebracht.

De brandweer heeft direct een binnenaanval ingezet om de brandhaard te lokaliseren. Wat er precies in de brand staat is nog niet bekend. De brand bleek voornamelijk op de 1e etage en in het dak te zitten, een deel van het dak aan de voorkant is weggebrand en de brand was daardoor enige tijd uitslaand.

Bij de brand raakte niemand gewond. De brandweer heeft een deel van het dak moeten slopen om alle warmtebronnen af te blussen.

Bij de brand kwam op beperkte schaal asbest vrij, dit kwam op de oprit en rondom de woning. Een gespecialiseerd bedrijf zal dit opruimen.

 

Foto’s met dank aan Foto vd Berg