Verdachte zwaargewond na crash tijdens politieachtervolging in Muiden

0
627

MUIDEN – Vrijdagmorgen 6 januari is een politieachtervolging met een crash op de Maxisweg bij Muiden geëindigd, de verdachte raakte hierbij zwaargewond.  

De politie wilde omstreeks 04:00 uur een auto controleren op de A1 bij Diemen, aangezien er voldoende dingen te zien waren bij het voertuig die raar waren.  De verdachte in de auto negeerde het stopteken en sloeg met hoge snelheid op de vlucht, hierbij werden snelheden van rond de 200 gehaald. De verdachte haalde tijdens de achtervolging levensgevaarlijke capriolen uit om te ontkomen, uiteindelijk ging het gigantisch mis. De verdachte heeft tijdens de achtervolging een flauwe bocht gemist, waarna hij een gas station huisje raakte en hierna over een bult vloog. Het voertuig kwam uiteindelijk in een sloot terecht.

De man vluchtte hierna uit zijn auto en er werd direct een grote klopjacht op touw gezet. Uiteindelijk werd de verdachte na een halfuur zwaargewond en onderkoeld in een weiland vlakbij aangetroffen door een politiehelikopter die hem met infrarood spotte. Door de ernst van de situatie werden meerdere ambulances en de traumahelikopter opgeroepen.

De man is met zwaar letsel afgevoerd naar het ziekenhuis.  De politie doet onderzoek naar de man en de auto, vermoedelijk was deze gestolen.