Traumahelikopter ingezet voor medische noodsituatie in woning aan de Delta

0
1691

Huizen – Woensdagmiddag 4 januari moesten de hulpdiensten in actie komen voor een medisch incident in een woning aan de Delta in Huizen, ook de traumahelikopter is voor dit incident ter plaatse gekomen.

Omstreeks 14:05 uur werden de politie en de ambulancedienst gealarmeerd voor een medische noodsituatie in een woning aan de Delta in Huizen. Hierop werden meerdere politie eenheden en twee ambulance’s met spoed ter plaatse gestuurd. Vanwege de ernst van de verwondingen werd uit voorzorg ook de traumahelikopter met aan boord het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam gelijk meegestuurd.

De traumahelikopter is op het grasveld van het naastgelegen speeltuintje geland, en heeft de trauma arts en verpleegkundige afgezet bij de woning. In de woning bleek iemand van de trap gevallen te zijn. Nadat het slachtoffer voldoende gestabiliseerd was voor vervoer en op een wervelplank was gefixeerd, is het slachtoffer met spoed per ambulance naar het UMC (een specialistisch ziekenhuis) overgebracht. De arts van de traumahelikopter reed met de ambulance mee.

Het landen en opstijgen van de helikopter trok veel bekijks uit de buurt.

img_1504 img_1509 img_1516 img_1522 img_1529 img_1535