Jaarwisseling rustig verlopen voor brandweer Gooi en Vechtstreek

0
575

img_0783Het is een rustige jaarwisseling geweest voor Brandweer Gooi en Vechtstreek. Regionaal zijn er tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 06.00 uur 49 meldingen op de meldkamer binnengekomen, die veelal buitenbrandjes betroffen. Hierbij ging het vooral om in de brandende containers, kerstbomen en uit de hand gelopen vuurtjes. Ongeveer de helft van alle meldingen kwam uit Hilversum.

 

In Huizen is er kort sprake geweest van een middelbrand. Aanvankelijk leek het hier om een woningbrand te gaan maar dit kon al snel worden teruggebracht tot een kleine buitenbrand nadat de paniek gezakt was en er een goede melding was gedaan. Zowel in Huizen als ook in Weesp is de brandweer ingezet voor het blussen van een autobrand.

 

Helaas heeft de brandweer in onze regio te maken gehad met agressie tegen hulpverleners. In Weesp is er op de Ingelandstraat met vuurwerk naar brandweermensen gegooid. De brandweer kwam hier ter plaatse voor een containerbrand. Het betrof hier een groep van ongeveer 40 jongeren die met vuurwerk aan het gooien waren. De politie was ook ter plaatse waarop ze snel op basis van ‘zero-tolerance konden ingrijpen.