Woninginbrekers aangehouden na klopjacht vanuit Hilversum

0
416

img_9808-001Hilversum – Vrijdagavond 30 december werden twee inbrekers aangehouden, nadat ze door bewoners werden betrapt in een woning aan de Liebergerweg.

Toen de bewoners rond 20.30 uur thuis kwamen zagen ze licht branden. In de woning stuitte ze op twee inbrekers. Tussen het tweetal en een bewoner ontstond een worsteling, waarna de inbrekers er vandoor gingen. De bewoner rende achter de inbrekers aan die snel in een auto stapten en wegreden.

Na een snelle 112 melding en met een goed signalement konden de verdachten even later op de autosnelweg A30 bij Barneveld worden aangehouden. Mede dankzij camera’s op de wegen kon de vermoedelijke vluchtroute achterhaald worden. Agenten gingen op de route posten en zoeken met dus succesvol resultaat.

Hun voertuig werd in beslag genomen. De twee inbrekers van 20 en 26 jaar oud, afkomstig uit Ede, zitten nog vast. De recherche doet onderzoek.