Brandweer maakt korte metten met felle woningbrand op de Herengracht

0
661

m1

Muiden – Donderdagmiddag 22 december brak er in een woning aan de Herengracht in Muiden een felle woningbrand uit, gelukkig wist de brandweer door vakkundig en snel ingrijpen korte metten met het vuur te maken.

Omstreeks 17:35 uur kwamen er via 112 meerdere meldingen binnen over een felle woningbrand aan de Herengracht in Muiden, de vlammen in de woning waren zelfs vanaf buiten te zien. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse omdat het aan de Herengracht voornamelijk om hele oude panden gaat waarin de brand zich snel kan verspreiden. Een tankautospuit uit Muiden, een tankautospuit uit Muiderberg, het Snelle Interventie Voertuig (TS-2) uit Weesp, de hoogwerker uit Weesp en een Officier Van Dienst (OVD) kwamen ter plaatse. Ook werden er meerdere politie eenheden en een ambulance opgeroepen.

Bij aankomst van de brandweer bleek het inderdaad om een felle woningbrand op de 1e etage te gaan. De brandweer heeft hierop zeer snel een effectieve binnenaanval ingezet en wist korte metten met de felle brand te maken. Hierna werd zowel binnen, als buiten vanuit de hoogwerker de constructie van het pand gecontroleerd om uit te sluiten dat de brand nog ergens aan het smeulen was.

Bij de brand raakte gelukkig niemand gewond. De brand bleek veroorzaakt te zijn door een brandende kaars, hierdoor hadden meerdere meubelstukken, de gordijnen en de houten kozijnen al vlam gevat. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen en zal de bewoners helpen met de verdere nasleep van de brand.

Klik hier om naar de Facebookpagina van Brandweer Muiden te gaan en geef ze een like! Wij bedanken brandweer Muiden voor de foto’s !

m1 m3 m4 m2