Auto rijdt sinkhole in op de Aagje Dekenlaan

0
1046

img_1470-002


Bussum – Een automobiliste is donderdagmiddag 15 december met haat auto in een sinkhole op de Aagje Dekenlaan beland. 

Omstreeks 13:40 uur reed een automobiliste met haar auto vanuit een woonerf de Aagje Dekenlaan op, opeens klonk er een hoop herrie en zakte de voorkant van haar auto door de straat heen. Met een klap kwam het voertuig hierbij tot stilstand.

haar auto bleek in een sinkhole beland te zijn. Door een breuk in de waterleiding was al het zand onder de straat weggespoeld, door het gewicht van de auto brak de weg open en zakte het voertuig in het gat naar beneden. De automobiliste kon ongedeerd maar met veel schrik haar voertuig verlaten, wel liep ze natte voeten op.

Direct stroomde de hele straat vol water, omdat de weg naar beneden loopt stroomde al het water richting een kruispunt met een schoolgebouw op de Koekkoeklaan. Kinderen vonden dit water prachtig en reden er op fietsen en scooters doorheen.

De brandweer is ter plaatse geweest en heeft geholpen met het afsluiten van de waterleiding, dat door het waterbedrijf PWN werd uitgevoerd.

Auto hulpdienst “Bergnet” heeft zich om het bergen van de auto ontfermd, en wist het voertuig uit het gat te takelen. De politie heeft  een deel van de Aagje Dekenlaan afgesloten omdat er verder verzakkingsgevaar ontstaan is.

img_1434 img_1442 img_1445 img_1448 img_1463 img_1468 img_1470 img_1476 img_1482