Kliko brand slaat over naar schuur op de Naarderhop

0
746

img_1433Huizen – Dinsdagmiddag 6 december is er brand uitgebroken bij een schuur op de Naarderhop, de brandweer had de brand snel onder controle.

Omstreeks 13:57 uur werd er via 112 alarm geslagen bij een woning aan de Naarderhop in Huizen, bij de achtertuin van een woning was een kliko in de brand gevlogen en het vuur was inmiddels overgeslagen naar de overkapping van de schuur. Hierop werden direct meerdere politie eenheden, de TS2 (Snel Interventie Voertuig, SIV), de tankautospuit en de hoogwerker van het Huizer brandweerkorps met spoed ter plaatse gestuurd.

Een tweede melding zorgde even voor verwarring, omdat hierbij een schuurbrand op de Hoornsehop werd gemeld wat zo’n 300 meter verderop ligt. De politie eenheden en de tankautospuit gingen naar het adres op de Hoornsehop, en de hoogwerker en de TS-2 naar het adres op de Naarderhop. De politie en brandweer begonnen op beide locaties met zoeken. Uiteindelijk wist de bemanning van de TS-2 te melden  dat het op het Naarderhop was, en kon de andere brandweer bluswagen die naar de Hoornsehop gestuurd was ook naar de Naarderhop komen.

Ondertussen had de bemanning van de TS-2 adequaat ingegrepen, en wisten de brand bij de schuur te blussen voordat de schuur geheel in vlammen opging. De brand heeft alleen de buitenkant van de schuur beschadigd en een deel van de overkapping en het dak.

De brand is ontstaan in een papiercontainer die onder het afdakje van de schuur stond, de vermoedelijke oorzaak is dan ook brandstichting en de politie doet verder onderzoek. Jongens uit de buurt verklaarden vuurwerk of een vuurpijl net voor het uitbreken van de brand gehoord te hebben.

img_1418 img_1420 img_1425 img_1426 img_1428 img_1429 img_1433