Hakenkruizen gekrast op auto’s van Joods gezin in Hilversum

0
803

IMG_9807Hilversum – In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december zijn twee auto’s bekrast, die geparkeerd stonden bij een woning. Omdat het om een serie van gekraste hakenkruizen bij een Joods gezin gaat, neemt de politie deze zaak zeer serieus en vraagt zij getuigen zich te melden.

Op vrijdagochtend, rond 11.00 uur, ontdekte een bewoonster van een woning aan de Bachlaan dat er vernielingen waren aangebracht aan de auto’s. Beide auto’s waren bekrast met antisemitische tekens (hakenkruizen) en er bleken ook banden lek gestoken. De auto’s stonden geparkeerd voor de woning achter een toegangshek en waren niet zichtbaar vanaf de straat. De eigenaren waren enorm geschrokken en waarschuwden de politie.

Getuigen gezocht

Rechercheurs van de tactische en forensische opsporing zijn een onderzoek gestart, waarbij onder andere een buurtonderzoek is uitgevoerd en sporen zijn veilig gesteld. De politie zoekt ook getuigen die kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak. Daarnaast is de politie op zoek naar camerabeelden, waar relevante informatie uit te halen is. Beschikt u hierover, of heeft u iets gezien in de nacht van 1 op 2 december, neemt u dan contact op met de politie in Hilversum via 0900-8844. Ook als u in de dagen daarvoor bijzonderheden heeft waargenomen of als u meer informatie heeft over de verdachten willen we graag met u spreken. Als u zich liever anoniem meldt, dan kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.