26 maanden cel voor agressieve man die inreed op politieagenten in Huizen

0
979

IMG_9807UTRECHT / HUIZEN – Een 47-jarige man die in 2011 in Huizen met zijn auto inreed op twee politieagenten is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot 26 maanden gevangenisstraf.

De man werd op 14 februari 2011 door de politie achtervolgt nadat hij bedreigingen met een vuurwapen geuit zou hebben. Agenten konden het voertuig met daarin de verdachte staande houden op de Bovenmaatweg, bij het benaderen van het voertuig gaf de verdachte plotseling gas en scheurde weg. De politie heeft hierna gericht op de banden van het voertuig geschoten om hem tot stoppen te krijgen. Even verderop op de Bovenmaatweg hadden agenten een wegversperring opgezet, de verdachte reed hierbij op de agenten in. De agenten konden gelukkig net op tijd op zij springen, en openden hierbij het vuur op de wagen.

De wagen reed nog een kleins tukje verder en crashte uiteindelijk bij de fietsersoversteekplaats ter hoogte van de Schieland.

De rechtbank veroordeelde de man ook voor bedreiging van zijn ex-partner en haar nieuwe vriend. Volgens de rechtbank hebben de strafbare feiten die de man gepleegd heeft een enorme impact op de slachtoffers en veroorzaken ze gevoelens van angst en onrust in de maatschappij. De rechtbank legde een lagere straf op dan was geëist, onder meer omdat de verdachte voor een tweede bedreiging werd vrijgesproken en omdat de rechtbank heeft gekeken naar straffen die voor soortgelijke feiten worden opgelegd.