Oostermeent-bewoner aangehouden voor 11 bedrijfsinbraken in en rondom het winkelcentrum

0
647

8Huizen – Dinsdag 29 november werd een 37-jarige man uit Huizen aangehouden op verdenking van het plegen van een serie bedrijfsinbraken in de Oostermeent.

De afgelopen maanden werd er meerdere keren ingebroken bij verschillende winkels in en rond de Oostermeent. In de periode van 27 augustus 2016 tot 14 november 2016 waren er 11 bedrijfsinbraken of pogingen daartoe. Sommige winkels waren zelfs meerdere keren het doelwit. In de meeste gevallen werd er ingebroken door het ingooien van een raam met een steen.

De politie in Huizen startte een groot onderzoek naar alle inbraken. Er werden meerdere camerabeelden bekeken en getuigen gehoord. Ook werd er door agenten opvallend en onopvallend gesurveilleerd om een mogelijke verdachte  op heterdaad aan te houden. Door sterke overeenkomsten in de werkwijze en de signalementen die getuigen opgaven, kreeg de politie een dader in beeld. Uiteindelijk leidde het onderzoek op dinsdag 29 november tot de aanhouding van de verdachte.  De verdachte kon in zijn eigen woning boven een winkel in  winkelcentrum de Oostermeent worden aangehouden. Het ging om een 37-jarige man uit Huizen. De dader gebruikte de (brand) gangen van het wooncomplex boven het winkelcentrum als vluchtroute.

 

De verdachte Hij werd meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het onderzoek naar de verdachte en zijn betrokkenheid bij de bedrijfsinbraken gaat verder.