Hond Blümchen die te voet van Duitsland naar het Gooi liep is gelukkig gevangen

0
1647

whatsapp-image-2016-11-23-at-21-42-03Laren / Het Gooi / Duitsland – De hond Blümchen die al lang door het Gooi zwierf, is dinsdag eindelijk gevangen. Dit gebeurde bij het PWN terrein in laren.

Blümchen is een mooie hond die haar oorsprong uit Roemenië heeft. Ongeveer 6 maanden geleden kon ze een nieuw leven inblazen bij een gelukkig gezin in de Duitse stad Keulen. Nadat de familie eind mei 2016 de hond net een paar weken had , en de zoon des huizes perrongeluk de poort liet openstaan, ging de hond ervandoor.

Een lokale zoektocht door de familie en Duitse instanties leverden niks op. De hond zwierf maanden lang alleen rond, en wist uiteindelijk via Maastricht, Cuijk en Utrecht , naar Naarden en Bussum te trekken waar ze op zondag 6 november aankwam. Uiteindelijk kwamen er steeds vaker meldingen binnen dat Blümchen in de omgeving van Bussum gezien zou zijn. Hierop sloegen het Nederlandse Dogsearch Team ,  Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland , Dierenambulance Gooi en Vechtstreek en vele vrijwilligers de handen in één om de hond te vinden en te vangen.

Wekenlang zagen veel Bussumers en andere inwoners uit het Gooi de hond in oktober en november lopen. Inwoners gingen zelf  ook mee zoeken om de hond te vangen, helaas zonder resultaat. Door het verleden was Blümchen helaas ondanks ze een onwijs lieve hond is erg mensenschuw geworden.

Op 17 november werd Blümchen aangereden op de Ceintuurbaan in Bussum, helaas wist ze weer te ontkomen omdat ze een hele slimme hond is. Afgelopen maandag 21 november kwam er een bericht vanaf het PWN terrein aan de Rijksweg-West in Laren, Blümchen zou daar lopen.  Toen Blümchen het terrein opliep wisten bewoners en medewerkers van het PWN terrein de hekken te sluiten. Blümchen zat nu ingesloten, helaas wel op een heel groot terrein. Direct kwamen het Dogsearch Team en het dierenambulancepersoneel samen om een actie plan te bedenken. De hele avond en nacht werd er door verschillende vrijwilligers gepost op het terrein, doordat de hond erg slim is bleef een succesvolle poging om de hond in een vangkooi te krijgen helaas uit.

Dinsdag zijn de vrijwilligers de hele dag in touw geweest om Blümchen op het terrein te lokaliseren en in te sluiten. Dierenarts Peter Klaver heeft hierbij een verdovingsgeweer ingezet. Uiteindelijk raakte de hond na meerdere verdovingspijltjes  omstreeks 15:15 uur versuft genoeg om gevangen te worden. De hond werd voor dinsdag op woensdagnacht opgevangen in Dierenasiel Crailo, en van de juiste liefdevolle zorgen voorzien.

Woensdag kon de dolblije familie Blümchen weer in Duitsland in de armen nemen aldus Silvya Kuijmans van Waveren van Dierenambulance Gooi en Vechtstreek. Het is mede dankzij de zeer grote invloed van alle professionele vrijwilligers van het Dogsearch Team, Dierenambulance De Ronde Venen, Dierenambulance Gooi en Vechtstreek en de vele vrijwilligers uit Naarden en Bussum dat de zwerftocht van een half jaar tot een goed einde is gekomen.

Foto’s met dank aan Dierenambulance Gooi en vechtstreek : 

whatsapp-image-2016-11-23-at-21-41-33 whatsapp-image-2016-11-23-at-21-42-03 whatsapp-image-2016-11-23-at-21-43-32 whatsapp-image-2016-11-23-at-21-45-33