Automobiliste schept fietser op rotonde Randweg

0
826

img_1119Huizen – Een fietser is vrijdagmiddag 21 oktober gewond geraakt bij een ongeval op de Randweg in Huizen. Het slachtoffer moest per ambulance naar het ziekenhuis.

Omstreeks 16:50 uur wilde een automobiliste met haar auto vanaf de Randweg over de rotonde heen de Gooilandweg indraaien en zag hierbij een over het fietspad komende fietser over het hoofd. De fietser werd met een harde klap tegen de voorruit gesmeten en kwam hierna hard ten val.

Zowel een ambulance alsmede meerdere politie eenheden kwamen met spoed ter plaatse. Ook een politie-biker die in het centrum aan het werk was kwam met zijn fiets behendig langs de file gereden om bij het ongeval te komen.

Het slachtoffer, een man, is ter plaatse door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en op een wervelplank gefixeerd.  Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek en behandeling.

De automobiliste verklaarde aan de politie dat ze de fietser niet gezien heeft tijdens het afslaan. De politie doet sporenonderzoek, hiervoor kwam de VOA (Verkeers Ongevallen Analisten) ter plaatse.

De politie was een alerte motorrijder die direct te hulp schoot en zijn motor als afzetting voor de rijbaan gebruikte, en de andere passanten die direct het slachtoffer te hulp schoten erg dankbaar.

 

img_1117 img_1119 img_1125 img_1126 img_1131 img_1132