Albert Heijn aan de Lindenlaan urenlang ontruimd door vreemde lucht

0
1007

img_1101Huizen – De Albert Heijn aan de Lindenlaan in het Oude Dorp van Huizen is woensdagochtend 19 oktober urenlang ontruimd geweest na het waarnemen van een vreemde lucht. Vier mensen moesten in de ambulance behandeld worden.

Omstreeks 08:45 uur kregen enkele medewerkers van de Albert Heijn aan de Lindenlaan in Huizen last van prikkelde luchtwegen toen zij zich in het magazijn van de winkel bevonden. Hierop werd besloten om via 112 alarm te slaan en de winkel te verlaten.

De brandweer die snel ter plaatse was heeft direct metingen verricht, maar ze konden geen gevaarlijke stoffen meten die de oorzaak zouden kunnen aanduiden. Wel kon de brandweer zien met eigen ogen en ruiken dat er iets in het pand zou moeten hangen. Hierop werd besloten de gehele Albert Heijn inclusief de toegang vanuit de parkeerkelder onder het pand te ontruimen.

De brandweerwoordvoerster van Gooi en Vechtstreek wist aan GooiNieuws te melden dat er 4 medewerkers door de ambulance zijn gezien en behandeld voor de problemen aan hun luchtwegen, niemand hoefde uiteindelijk naar het ziekenhuis.

Uiteindelijk werd zelfs de expertise van de AGS (Adviseur Gevaarlijke Stoffen) uit Amsterdam opgeroepen om de brandweer van Gooi en Vechtstreek te assisteren bij hun inzet.

Uiteindelijk werd er niks gemeten, en nadat het pand voldoende gelucht was kon het omstreeks 11:45 uur worden vrijgegeven voor medewerkers en publiek. De oorzaak hebben ze helaas nog niet weten te achterhalen.

 

img_1101 img_1106 img_1108 img_1109