Hulpdiensten in actie voor gaslek-melding op de Barbiersweg

0
393

img_0491Laren – Dinsdagmiddag 20 september is er tijdens werkzaamheden op de Barbiersweg in Laren een klein gaslek ontstaan, hulpdiensten hadden de straat enige tijd afgesloten voor verkeer.

Bij een woning op de Barbiersweg was een bedrijf in een tuin  bezig met werkzaamheden voor een nieuwe tuin. Omstreeks 15;55 uur roken de aanwezige werknemers een gaslucht, ze roken de lucht nadat er een nieuw speeltoestel werd verankerd in de grond. Hierop werd via 112 alarm geslagen. De politie, de tankautospuit van het Laarder brandweerkorps, de Snelle Interventie Eenheid (TS-2) van post Huizen alsmede een ambulance kwamen hierop met spoed ter plaatse.

De brandweer heeft na aankomst direct metingen verricht en registreerde inderdaad een verhoogde gas waarneming, de politie heeft de straat die naast het drukke winkelgebied ligt afgesloten.

Uiteindelijk bleek het gelukkig om een klein lek te gaan, en hoefde er geen ontruiming van de verdere omgeving in gang gezet te worden. Nadat netbeheerder Liander ter plaatse kwam heeft de brandweer de zaak overgedragen en is retour kazerne gegaan.

De straat bleef tijdens het opgraven en afdichten van het lek nog enige tijd afgesloten, verkeer kon via de grote parkeerplaats bij de supermarkt omrijden.

img_0486 img_0487 img_0489 img_0491 img_0492