28 jarige Huizer krijgt 100 uur taakstraf voor knutselen met explosieven

0
307

IMG_9743Huizen – Een 28 jarige inwoner uit Huizen is op dinsdag 20 september door de rechtbank veroordeeld tot 100 uur taakstraf, waarvan 60 uur voorwaardelijk voor het experimenteren met explosieven, en in het bezit zijn van een tiental wietplanten.

100 uur taakstraf, waarvan 60 uur voorwaardelijk, dat is wat de 28 jarige Huizer dinsdag kreeg te horen tijdens de uitspraak van zijn strafproces in de rechtbank. De 28 jarige Huizer moest voorkomen omdat hij strafrechtelijk werd vervolgd voor het knutselen met explosieven in zijn woning. Tijdens de inval van de politie toen der tijd troffen de agenten ook 17 wietplanten aan.

De teamleider van de afdeling “Explosieven & veiligheid” stelt dat het hierbij gelukkig slechts om een amateur met de verkeerde hobby ging. De verdachte knutselde aan de hand van online filmpjes en en tutorials zelf explosieven in elkaar. De politie schatte het gevaar voor de omgeving gering, een impact van zijn explosieven zou niet heel groot zijn gezien de aard van deze explosieven.

De verdachte heeft tijdens nadat hij gepakt was door de politie gelukkig zelf ook ingezien dat het een niet hele slimme hobby was, en bood excuus aan. De verdachte gaf aan dat het knutselen met explosieven een tijdvulling was, omdat hij geen werk kon vinden doordat hij in de schulden zat en verslaafd was aan harddrugs.

Sinds er tijdens het strafproces psychische hulp geboden is, klimt de man weer via het juiste pad de wereld in. Hij is afgekickt van de drugs, heeft een stabiele leefomgeving en doet veel vrijwilligerswerk. Mede hierdoor heeft de rechtbank besloten een lagere straf dan de geëiste straf op te leggen.