Brandweer en boeren redden paard uit sloot

0
1031

img_0413Blaricum – Donderdagochtend 8 september zijn de hulpdiensten in actie gekomen in de polder tussen Blaricum en Eemnes, hier was vlakbij de theetuin een paard te water geraakt.

Donderdagochtend stonden in een weiland tegenover de theetuin in Eemnes enkele paarden met elkaar te spelen, toen het kort daarna omstreeks 08:30 uur mis ging. Één van de paarden belandde in een naastgelegen sloot en kon er niet meer uit komen.

Direct klom een boer naast het paard de sloot in om het te kalmeren, ondertussen werden de hulpdiensten in kennis gesteld. De politie, de tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig van brandweer Blaricum, alsmede de Snelle Interventie Eenheid uit Huizen kwamen hierop ter plaatse.

Na een inschatting van de situatie en overleg voor de beste oplossing haalde iemand die in de buurt aan het werk was een kleine graafmachine, er werd hiermee gepoogd het paard via enkele stroppen en touwen weer op het droge te trekken.

Uiteindelijk moest er een trekken van een boer aan te pas komen, hiermee kon het paard uiteindelijk uit de sloot worden getrokken. Nadat het paard genaamd Kees even op adem gekomen was kon het weer opstaan en werd naar de stal van de boerderij gebracht. Hier zal het paard van wat extra liefde en aandacht voorzien worden. Het paard Kees bleek gelukkig alleen wat schrammen en een gedeukt ego te hebben.

img_0389 img_0390 img_0392 img_0396 img_0397 img_0399 img_0405 img_0406 img_0409 img_0413 img_0417