15 jarige Huizer aangehouden voor brandstichting

0
460

aanhouding-door-agenten-op-straatBussum – De politie heeft dinsdagavond 19 juli een 15-jarige inwoner van Huizen aangehouden op verdenking van brandstichting, geweldpleging tegen goederen en heling. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

 

Om 19.35 uur kreeg de politie een melding dat drie verdachten een scooter in brand zouden steken. Volgens een getuige liepen de verdachte na de brandstichting vanaf de Brediusweg in de richting van de Generaal de la Reijlaan. Meerdere eenheden gingen ter plaatse en werden door oplettende getuigen erop gewezen dat zij de verdachten hadden zien rennen over de Zwarteweg in de richting van de Thorbeckelaan. Ter hoogte van de kruising met de Mackaylaan kregen de agenten de verdachten weer in het vizier waarna zij zijn gevlucht in de richting van de Keizer Ottoweg. Een 15-jarige verdachte zat verstopt achter een geparkeerde auto waarna hij door de politie kon worden aangehouden. De andere verdachten wisten te ontkomen.

Onderzoek

De recherche doet onderzoek naar de identiteit van de verdachten. Volgens omstanders zouden de jongens vermoedelijk 15 jaar oud zijn, licht getint en één van hen droeg een wit t-shirt en één verdachte had lang haar. De scooter bleek van diefstal afkomstig te zijn.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van de achtervolging of de ontsnapping van de verdachte? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Neemt u dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.