Automobilist rijdt flatportaal binnen op de Spaanderbank

0
692

IMG_9819Huizen – Maandagmiddag 30 mei heeft er op de Spaanderbank in Huizen een verkeersongeval plaatsgevonden, hierbij was een automobilist een flatportaal binnen gereden.

Omstreeks 14:55 uur kwam er via 112 een melding binnen van een auto die een trapportaal van flat was binnengereden op de Spaanderbank. Hierop werden een ambulance, de politie, het Snelle Interventie Voertuig, een tankautospuit en de Officier van Dienst van de brandweer met spoed gealarmeerd.  Een medewerker van autobergingsbedrijf Bergnet die al ter plaatse was heeft de man gerustgesteld tot de hulpdiensten er waren.

Ter plaatse was een man op leeftijd tijdens het inparkeren de macht over het stuur verloren en schoot met zijn auto het trapgat van een flatportaal binnen en botste hierbij op de stenen trap. Toegesnelde hulpdiensten hebben direct gekeken of er geen instortingsgevaar was en hoe de man het beste uit zijn auto gehaald kon worden.

Nadat de brandweer met een zogenaamde airbag-hoes de airbag in het stuur had veilig gesteld zodat deze niet meer kon uitklappen werd de man in samenwerking met het ambulance personeel uit zijn auto gehaald. De man bleek veel geluk te hebben gehad, hij kon uiteindelijk zelf voor een controle naar de ambulance lopen.

De schade aan de flat leverde geen gevaar op en zal later door een bedrijf hersteld worden.

 

Foto’s : GooiNieuws


IMG_9796IMG_9799IMG_9800IMG_9807IMG_9812IMG_9814IMG_9818IMG_9819