Schep-inbreker aangehouden voor woninginbraken in het Gooi

0
520

Politie 5Bussum/Muiden – De verdachte van vijf inbraken in Bussum en één inbraak in Muiden werd vandaag, 23 mei, aangehouden. De recherche gaat verder met het onderzoek.

Een televisieprogramma, het Facebook account van GooiNieuws en het Facebook account van politie Gooise Meren besteedden op 18 mei 2016 aandacht aan de zaak. Dat leverde het gewenste resultaat op. De verdachte werd herkend en de politie getipt. Na onderzoek van de recherche kon vandaag, 23 mei, de verdachte worden aanhouden in Amsterdam. Het gaat om een 36-jarige man uit Baarn.
De politie was op zoek naar een man die in korte tijd zes inbraken pleegde of pogingen daartoe deed in Bussum en Muiden. De dader gebruikte in alle gevallen een schep om een ruit in te slaan. De politie hield er rekening mee dat de man uit de regio Utrecht kwam. De eerste inbraak was in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 april in Bussum en de laatste in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 mei in Muiden.
Eén van de zes inbraken staat op beeld. Het gaat om een inbraak in de nacht van 30 april op 1 mei, in een woning aan de Rhijnvis Feithlaan in Bussum. De dader houdt een schep vast. Hij loopt wat rond en kijkt dan recht in de camera. In twee gevallen kwam de schep uit de tuin van de bewoners, of uit de tuin van de buren. Het kan zo zijn dat de schep ergens anders is gestolen uit een tuin of dat de dader hem zelf meegenomen heeft.
Hoewel het niet zeker was dat het telkens om dezelfde dader ging, is het wel opvallend dat in korte tijd zes keer op dezelfde manier is (geprobeerd) in te breken. Het kan echter ook zijn, dat er andere daders in het spel zijn.