Gewonde bij woningbrand op de Melkweg in Huizen [ Video ]

0
1004

IMG_9776Huizen – Maandagmiddag 23 mei is er een vrouw gewond geraakt bij een woningbrand in een seniorencomplex op de Melkweg in Huizen, de brand ging met veel rook gepaard.

Omstreeks 13;10 uur kwam er via 112 een melding binnen van een woningbrand bij een woning van een seniorencomplex op de Melkweg in Huizen, het zou om een brand in de keuken gaan. Hierop werden een Ambulance, de politie, alsmede het Snelle Interventie Voertuig (TS-2), een bluswagen en een hoogwerker van het Huizer brandweerkorps met spoed ter plaatse gestuurd.

De brand bleek met veel rook gepaard te gaan, de brandweer gaf het sein “Middel Brand” . Hierdoor werden er een extra bluswagen en een officier van dienst opgeroepen.

Één bewoonster bleek veel rook binnen gehad te hebben, na een eerste opvang door de politie is zij door het ambulance personeel meegenomen naar de ambulance. In de ambulance kon ze wat bijkomen aan het zuurstof apparaat en werd hierna met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer heeft door adequaat en snel ingrijpen veel erger voorkomen en wist de brand snel onder controle te krijgen.

Door de brand en de daarbij vrijgekomen rook is er helaas ook de nodige schade binnen in de woning ontstaan, de woning is onbewoonbaar verklaard. De andere woningen waren ook tijdelijk ontruimd geweest, maar de bewoners hiervan kunnen wel terug.

 

Foto’s : Redactie GooiNieuws

IMG_9773 IMG_9776 IMG_9778 IMG_9784 IMG_9785 IMG_9788 IMG_9791

⁠⁠⁠⁠